Imperiaal op maat | Mobietec
mobietec dakdragers in aluminium
mobietec imperiaal serie 1 V45
mobietec imperiaal serie 1 V72
mobietec imperiaal serie 2V 50_80
mobietec imperiaal serie 2V 80_110
mobietec imperiaal serie 2M
mobietec imperiaal serie 3V
mobietec imperiaal serie 3M

aluminium imperiaal

voor een veilig vervoer van zwaar daktransport

Een dakdrager of imperiaal is de ideale oplossing om lang materiaal, zoals ladders, planken, buizen of balken te vervoeren met uw bestelwagen. Een mobietec imperiaal wordt vervaardigd uit geanodiseerd aluminium in combinatie met RVS. Waarom? Dat leest u hier:

meer vervoeren dankzij een laag eigengewicht en hoge draagkracht

De combinatie van geanodiseerd aluminium en RVS is enorm sterk en heeft tegelijk een laag eigen gewicht. U kunt het laadvermogen van uw wagen ten volle benutten zonder teveel gewicht te verliezen aan de dakdrager zelf.

een veilig daktransport in stijl

Alle mobietec producten worden grondig theoretisch en in de praktijk getest alvorens ze de deur uitgaan. De dwarsliggers zijn breed en voorzien van anti-slip. Daarnaast ogen aluminium imperialen niet alleen mooi, maar blijven ze er ook mooi uitzien. Ze zijn bestand tegen regen en wind en roesten niet.

met respect voor het milieu

Door het lage gewicht en het aerodynamisch ontwerp van de dakdragers, daalt het verbruik van de wagen en dus ook de CO2-uitstoot. De dragers hebben door hun afwerking en het gebruik van duurzame materialen bovendien een hele lange levensduur. Ook is aluminium 100% recycleerbaar.

een groot gebruiksgemak dankzij de modulaire opbouw

Door de modulaire opbouw en de intelligente profielen is maatwerk even snel leverbaar als standaard producten. Door gebruik te maken van een unieke T-gleuf in de profielen kan elke uitvoering snel mechanisch ineen gezet worden en is het monteren van verschillende accessoires eenvoudig. De productie binnenshuis zorgt dan weer voor korte leveringstermijnen.

Montage kan op iedere bestelwagen. In de meeste gevallen zijn er zelfs vanuit de fabriek montagepunten voorzien. Wanneer de eigenaar een nieuw voertuig met gelijkaardige afmetingen aanschaft, kan de drager verplaatst worden mits, indien nodig, het aanpassen van de steunen.

aan een eerlijke prijs

Wij leveren een volledig geassembleerd product, klaar voor montage op het voertuig. Ook hebben onze imperialen standaard een spoiler en ladderrol inbegrepen

De spoiler zorgt ervoor dat de luchtstroom op een bijna geruisloze manier over het imperiaal en de wagen vloeit. Bij bestelwagens zonder achterklep wordt standaard een ladderrol voorzien, waardoor ladders of andere lange objecten gemakkelijk op het imperiaal kunnen worden geladen.


In samenspraak ontwikkelen we steeds een dakdrager volgens uw specifieke noden. Wat u ook vervoert, een mobietec dakdrager voldoet aan al uw eisen. Overtuigd van onze kracht? Kijk dan nu welk imperiaal er op uw wagen past: