Aluminium imperiaal voor bedrijfswagens | Mobietec
mobietec imperialen
mobietec imperiaal S1V45
mobietec imperiaal S1V72
mobietec imperiaal S2M
mobietec imperiaal S2V80/50
mobietec imperiaal S2V110/80
mobietec imperiaal S3V
mobietec imperiaal S3M

Aluminium imperiaal

Voor daktransport wordt vaak gebruikt gemaakt van een imperiaal. Het is de ideale uitbreiding om lange stukken, zoals bijvoorbeeld ladders, planken, buizen of balken te vervoeren met uw bestelwagen. Een mobietec imperiaal wordt vervaardigd uit geanodiseerd aluminium in combinatie met RVS. 

Meer meenemen dankzij een laag eigengewicht en hoge draagkracht

De combinatie van geanodiseerd aluminium en RVS zorgen niet alleen voor een lange levensduur, maar ook voor een laag eigengewicht zonder dat het imperiaal hierdoor aan kracht verliest. Het laadvermogen van het imperiaal overtreft steeds het laadvermogen van het dak van het voertuig. 1 dwarsligger kan, afhankelijk van het model, een belasting van 200 à 300 kg aan. 

Een veilig daktransport in stijl

Onze dakdragers zijn ontworpen om uw gereedschap steeds zo veilig mogelijk te vervoeren. De dwarsliggers zijn breed en voorzien van anti-slip. Ook worden alle mobietec producten grondig theoretisch en in de praktijk getest alvorens ze de deur uitgaan.

Aluminium imperialen ogen niet alleen mooi, maar blijven er ook mooi uitzien. Ze zijn bestand tegen regen en wind en roesten niet. Onze dakdragers worden op maat gemaakt en tot in de puntjes afgewerkt zodat uw imperiaal er zijn volledige levensduur mooi uitziet.

Met respect voor het milieu

Door het lage gewicht en het aerodynamisch ontwerp van de dakdragers, daalt het verbruik van de wagen en dus ook de CO2-uitstoot. De dragers hebben door hun afwerking en het gebruik van duurzame materialen bovendien een hele lange levensduur. Ook is aluminium 100% recycleerbaar. Per 3,5kg reductie van het gewicht van 1 ton CO2 worden vermeden bij een levensduur van een bestelwagen gerekend over 150000 voertuigkilometers.

Een groot gebruiksgemak dankzij de modulaire opbouw

Door de modulaire opbouw en de intelligente profielen is maatwerk even snel leverbaar als standaard producten. Door gebruik te maken van de unieke T-gleuf in de profielen kan elke uitvoering snel mechanisch ineen gezet worden en is het monteren van verschillende accessoires eenvoudig.

Montage kan op iedere bestelwagen. In de meeste gevallen zijn er zelfs vanuit de fabriek montagepunten voorzien. Wanneer de eigenaar een nieuw voertuig met gelijkaardige afmetingen aanschaft, kan de drager verplaatst worden mits, indien nodig, het aanpassen van de steunen.

Aan een eerlijke prijs

Het leveren van een volledig geassembleerd product, klaar voor montage op het voertuig, wordt bij mobietec niet aan een meerprijs berekend. Ook hebben onze imperialen standaard een spoiler en ladderrol inbegrepen. De spoiler zorgt ervoor dat de luchtstroom op een bijna geruisloze manier over het imperiaal en de wagen vloeit. Bij bestelwagens zonder achterklep wordt standaard een ladderrol voorzien, waardoor ladders of andere lange objecten gemakkelijk op het imperiaal kunnen worden geladen. De productie binnenshuis zorgt dan weer voor korte leveringstermijnen.

Wat u ook vervoert, een mobietec dakdrager voldoet aan al uw eisen. In samenspraak ontwikkelen we steeds een dakdrager volgens uw specifieke noden. Bekijk ons gamma.