Het mobietec verhaal | Mobietec

EEN KORTE INTRODUCTIE

Het mobietec verhaal begon eind 2005. Aanvankelijk gestart als een eenmansbedrijf, groeide de zaak al snel uit tot een bloeiende onderneming waar op heden meer dan 20 mensen tewerkgesteld zijn. 

mobietec is een toonaangevende Belgische producent van hoogwaardige aluminium accessoires voor bedrijfsvoertuigen. Met meer dan 10 jaar ervaring in het binnenshuis produceren van dakdragers, glasrastelen en ladders en het leveren van maatwerkoplossingen, kan mobietec precies inspelen op de noden van elke klant.  

Door de keuze voor geanodiseerd aluminium, onderscheidt het mobietec gamma zich door haar laag eigengewicht, zeer hoge draagkracht en mooie uitstraling. Het recycleerbare karakter van aluminium, de nabijheid van toeleveranciers en de lichtgewicht profielen zorgen er bovendien voor dat er kan geproduceerd worden met respect voor het milieu. Dankzij de modulaire opbouw en de intelligente profielen is het leveren van maatwerk een specialiteit.  

Via een uitgebreid netwerk aan garages, inrichters/ombouwers en verdelers zijn de producten niet alleen verkrijgbaar binnen België, maar ook in grote delen van Europa. Om een zo goed mogelijke service te bieden aan onze klanten, heeft mobietec bovendien een eigen service-/montageteam op de baan over gans België.  

Alle producten worden ontworpen in onze eigen R&D afdeling. mobietec werkt steeds met aluminium in combinatie met RVS. De kennis van deze materialen helpt ons om steeds nieuwe producten te ontwerpen of bestaande producten te verbeteren, om onder andere het gebruiksgemak ervan te vergroten.

Doordat we dit proces in eigen huis uitvoeren, kunnen we op betrekkelijk korte termijn nieuwe producten op de markt brengen.  

Na de ontwikkeling en het uitwerken van een prototype wordt het product getest. Theoretische testen gebeuren via gespecialiseerde programma’s op computer en gebruikstesten worden in ons atelier of buitenshuis uitgevoerd. Indien certificatie vereist is, dan wordt er met een erkende externe partner gewerkt.  

Nadat de productiehandleidingen getekend zijn voor het atelier, kan de voorbereiding beginnen voor de serieproductie. Het gehele productieproces is onderworpen aan verschillende controles, alvorens het product naar de klant vertrekt. Montagehandleidingen worden voorzien indien het product door de klant zelf wordt gemonteerd. Bij ieder product hoort een gebruikshandleiding, bestemd voor de eindgebruiker. Op deze gebruikshandleiding staat de nodige informatie om het product te registreren op deze site, zodat de garantie kan gevalideerd worden.  

Aan de hand van het serienummer van uw product, kunt u bij  pech of problemen snel geholpen worden. Een service-aanvraag kan via email of telefoon.