Dakdrager | Bestel Hier | Professioneel transport | mobietec
Open dakdrager

Open dakdrager

Gesloten dakdrager

Gesloten dakdrager

Vlakke dakdrager

Vlakke dakdrager

Modulaire dakdrager

Modulaire dakdrager

mSlide

mSlide

Rubber dwarsliggers

Rubber dwarsliggers

mobietec dakdragers

mobietec dakdragers

de beste dakdrager voor bestelwagens

Wilt u de efficiëntie en het laadvermogen van uw bedrijfswagen vergroten? Dan heeft u een professionele dakdrager nodig, ook wel een imperiaal genoemd. Een imperiaal is de oplossing om lang materiaal, zoals ladders, planken, balken en buizen, te vervoeren met een bestelwagen. Daarmee wint u plaats binnenin de bestelwagen wat de bedrijfswageninrichting een stuk gemakkelijker maakt. Dat bespaart ook trips heen en weer om materiaal op bestemming te krijgen. 

Bij mobietec bent u aan het juiste adres voor een dakdrager op van uw bedrijfswagen. Zo zijn wij reeds sinds 2005 gespecialiseerd in het ontwerp en productie van professionele dakdragers. Ons uitgebreid gamma imperialen voldoet aan alle verschillende gebruiksbehoeftes. Ook kiezen wij zorgvuldig de juiste materialen uit zodat deze een lange levensduur genieten. 

een lichte dakdrager met een hoge draagkracht

Een mobietec imperiaal wordt vervaardigd uit geanodiseerd aluminium in combinatie met RVS. Deze combinatie is enorm sterk en tegelijk zeer laag in gewicht.

Onze dakdragers zijn zodanig sterk dat u er bij wijze van spreken olifanten mee zou kunnen vervoeren. Natuurlijk moet uw wagen dat ook aankunnen. U mag het dak van uw wagen enkel en alleen beladen tot het maximaal toegelaten gewicht, aangegeven door de fabrikant. Maar met onze dakdragers heeft u het grote voordeel dat u weinig laadcapaciteit verliest aan de dakdrager zelf. Dat zou zonde zijn een dakdrager voor alle weersomstandigheden, roestvrij

een dakdrager voor alle weersomstandigheden, roestvrij 

Aluminium imperialen ogen niet alleen mooi, ze blijven er ook mooi uitzien. Dat komt omdat we geanodiseerd aluminium gebruiken voor onze profielen. Tijdens het anodisatieproces krijgt aluminium een gecontroleerde oxidatielaag. Simpel gezegd: er ontstaat een harde, slijtvaste laag dat het onderliggend aluminium beschermd. Daarmee zijn onze dakdragers beschermd tegen agressieve externe invloeden: UV, zeelucht, sneeuw, regen, ... maar ook tegen wrijving, slijtage en roest. 

Daarenboven hebben onze dakdragers een lage onderhoudsbehoefte. Het best te onderhouden met PH neutrale reinigingsmiddelen. 

een milieuvriendelijke dakdrager

Onze dakdragers zijn aerodynamisch gedesigned en licht in gewicht. Dat zorgt voor minder verbruik van de wagen en dus ook minder CO2-uitstoot. Bovendien kozen we bewust ook voor het recycleerbare karakter van aluminium. Daarom gebruiken we geen verf voor onze zwarte series. Wij bedachten een speciale techniek die milieuvriendelijker is. Zo blijven ook onze zwarte dakdragers wel recycleerbaar. Ook hechten we waarde aan de nabijheid van onze leveranciers en onze verpakkingen. 

Door hun afwerking en duurzame materialen hebben onze imperialen een hele lange levensduur. Bij mobietec koopt u een dakdrager die 100% Belgisch, 100% duurzaam en 100% betrouwbaar is. 

getest en goedgekeurd voor een veilig gebruik

mobietec imperialen worden grondig getest alvorens ze de deur uitgaan. Zowel theoretisch als in de praktijk. De dwarsliggers zijn breed en voorzien van anti-slip. Zo kan er steeds veilig op het imperiaal bewogen worden. Voor extra veiligheid kan op ieder imperiaal ook een loopplaat worden toegevoegd. 

 

waarom een mobietec dakdrager zich onderscheidt

Iedere dakdrager is zorgvuldig ontworpen, specifiek op maat van uw voertuig. Maar dat niet alleen. Volgende functionaliteiten maken van een mobietec dakdrager uw trouwe metgezel:

1. Gepatenteerde mSlide systeem 

Een mobietec dakdrager komt niet met de traditionele ladderrol en bijhorende risico’s. Wij kiezen voor veiligheid en gebruiksgemak dankzij ons nieuwe gepatenteerde mSlide-systeem. De mSlide, onverwoestbaar en betrouwbaar, vervangt moeiteloos de ladderrol met aanzienlijk verbeterde veiligheid bij het op- en afstappen van de dakdrager. Deze mSlide is standaard inbegrepen bij iedere dakdrager.

2. Rubberen inleg voor verbeterde veiligheid  

In iedere dwarsligger zit rubber, waardoor geluiden van schuivend materiaal op de dakdrager verleden tijd zijn. Deze rubbers dienen bovendien niet alleen voor een betere grip van jouw waardevolle materiaal, maar ook voor de bescherming tegen krassen tijdens het laden. Het rubber is bovendien gemakkelijk te vervangen, weg te halen of toe te voegen naargelang gebruikswensen. 

3. Modulair systeem voor maximale flexibiliteit  

Iedere dakdrager is compleet modulair voor het ultieme gebruikscomfort. Dwarsliggers, loopplaten of mTubes toevoegen, verwijderen of verplaatsen is kinderspel. De keuze is volledig aan jou. 

4. Spoiler 

De spoiler van onze dakdragers verstoort de luchtstroom, waardoor deze bijna geruisloos over het voertuig stroomt. Hierdoor wordt turbulentie geminimaliseerd en kun je genieten van een rustige rit. Bovendien beleeft u een milieuvriendelijke reis. Door de luchtstroom te optimaliseren en de luchtweerstand te verminderen, helpt onze spoiler ook brandstof te besparen.

5. Maatwerk  

Daarnaast is maatwerk één van onze specialiteiten. Wilt u een speciaal ontwerp, een dakdrager of glasrasteel dat net iets anders is? Geen enkel probleem. Van kleine aanpassingen aan onze basisproducten tot een volledig nieuw ontwerp: alles kan! Door de modulaire opbouw en de intelligente profielen is maatwerk snel te realiseren. Wij gebruiken een unieke T-gleuf in onze profielen zodat elke aanpassing snel mechanisch ineengezet kan worden. Dat maakt ook het monteren van verschillende accessoires eenvoudig. Bovendien zorgt onze productie binnenshuis ervoor dat we dit snel kunnen realiseren. 

Wij leveren steeds een volledig geassembleerd imperiaal, klaar voor montage op het voertuig. 

verschillende types dakdragers

Een universele dakdrager bestaat niet. We kunnen iedere vakman ook niet over éénzelfde kam scheren. Loodgieters, schilders, ramenplaatsers,... iedereen heeft ander materiaal te vervoeren. Om tegemoet te komen aan verschillende transportbehoeften, hebben wij verschillende modellen dragers ontworpen: 

  • Een dakdrager met gesloten zijkanten 
  • Een dakdrager met open zijkanten 
  • Een vlakke dakdrager   

Er is één hoogte voor de gesloten en twee hoogtes voor de open dakdrager. Alle dakdragers zijn te verkrijgen in naturel of zwart geanodiseerd aluminium, standaard uitgerust met een spoiler en onze gepatenteerde mSlide. 

Elk model straalt elegantie uit met een extra scherp oog voor detail. Want waarom zou praktisch niet stijlvol mogen zijn? 

Gesloten dakdrager

Gesloten dakdrager

Open dakdrager

Open dakdrager

Vlakke dakdrager

Vlakke dakdrager

Wilt u weten welke dakdrager het best bij uw wagen en gebruiksbehoeften past? Dan zijn er enkele zaken in het achterhoofd te houden. Allereerst kijken we naar welke goederen vervoerd moeten worden. Daarnaast speelt het ook een rol hoe vaak u het imperiaal nodig heeft en waar u kan parkeren. Als laatste heeft natuurlijk ook de grootte van uw wagen een invloed. 

Overtuigd? Vraag online jouw offerte aan. 

In samenspraak ontwikkelen we steeds een dakdrager volgens uw specifieke noden. Wat u ook vervoert, uw mobietec dakdrager zal voldoen aan uw eisen.  

Overtuigd van onze kracht? Gebruik onze online productzoeker om een offerte aan te vragen bij een mobietec verdeler in uw buurt. Ook voor deskundig advies kunt u terecht bij een van de vele erkende mobietec verdelers. Ons netwerk telt momenteel meer dan 5000 garages en ombouwers verspreid over geheel Europa. 

Alle imperialen worden volledig geassembleerd geleverd en zijn eenvoudig te monteren. U geniet standaard van 2 jaar garantie. Registreer uw imperiaal op onze website en geniet van nog 2 jaar extra.