aluminium ladders en dakdragers voor bestelwagens
mobietec ladder

mobietec ladder

mobietec ladder op achterdeur

mobietec ladder op achterdeur

mobietec geïntegreerde ladder

mobietec geïntegreerde ladder

mobietec ladder op scharnieren

mobietec ladder op scharnieren

aluminium ladder bij uw dakdrager

vergroot de capaciteit van uw bedrijfswagen met een mobietec dakdrager én ladder

Naast een imperiaal is ook een ladder onmisbaar op een grote bestelwagen. Hoe kunnen we anders op het dak van de wagen voorwerpen laden en lossen?

Bij mobietec bent u aan het juiste adres voor een ladder op maat van uw bestelwagen. Alle mobietec ladders zijn eenvoudig te installeren en gebruiken. Ze staan garant voor veiligheid en gebruiksgemak. Bovendien is iedere ladder zorgvuldig afgewerkt zodat deze een autoleven lang kan meegaan. Dat betekent geen abnormale slijtage, geen roest of deuken in de achterdeur, op maat gemaakt, met nummerplaatuitsparing,... 

mobietec heeft 4 verschillende types ladders ontworpen die gecombineerd kunnen worden met (vrijwel) alle dakdragers en lastdragers. Het productgamma van mobietec is als volgt: de ladder op achterdeur, ladder op scharnieren, geïntegreerde ladder en de roterende ladder.

Ieder type voldoet aan verschillende esthetische en gebruikersbehoeften. Lees hier meer over de verschillen, soort montage, alsook de voor- en nadelen.

de verschillende soorten ladders voor bestelwagens 

ladder-op-achterdeur.jpg
ladder-op-achterdeur.jpg

ladder op achterdeur

Een ladder op achterdeur is de meest stevige manier van montage op de auto. Dat komt omdat we door de achterdeuren boren om deze ladder te monteren. Liever geen gaten in uw carrosserie? Bent u bijvoorbeeld van plan de auto op termijn door te verkopen? Geen probleem. Als alternatief kunt u kiezen voor een ladder op scharnieren. Toch zien we vaak dat auto’s inclusief ladder probleemloos worden doorverkocht. De ladder op achterdeur blijft dan ook de meest populaire en best verkochte ladder.

voordelen

+ meest stevige ladder
+ optie schokdemper (interessant voor wagens waarbij de deuren 270° opendraaien)

nadeel

- montage via boren door de achterdeur

ladder-op-scharnieren.jpg
ladder-op-scharnieren.jpg

ladder op scharnieren

De ladder op scharnieren bevindt zich ook op de achterdeuren van de auto. Het verschil met de ladder op achterdeur is dat bij deze ladder niet door de autodeuren geboord hoeft te worden. De ladder wordt gemonteerd op beugels van roestvrij staal.

voordelen

+ montage zonder boren, uw voertuig is niet beschadigd
+ zeer makkelijk te demonteren indien nodig

nadeel

- niet beschikbaar voor alle types wagens

geïntegreerd in het imperiaal

De geïntegreerde ladder past op elk imperiaal voor middelgrote en grote bedrijfswagens. Deze ladder is, zoals de naam al doet vermoeden, geïntegreerd in het imperiaal. Het grote voordeel hiervan is dat de achterdeuren volledig vrij blijven. Dit is een interessante optie wanneer de achterkant van de auto is bestickerd. Of als u het gebruik van de ladder wilt beschermen tegen oneigenlijk gebruik.

voordelen

+ de achterdeuren zijn volledig vrij
+ er moet niet geboord worden voor montage
+ praktisch. De ladder zit veilig weg onder het imperiaal. Het laadoppervlak blijft volledig vrij.
+ veilig. Met een hangslot (niet inbegrepen) is de ladder beschermd tegen oneigenlijk gebruik
+ comfortabel. Doordat de ladder uit twee delen bestaat, verbonden met een scharnier, is de ladder gemakkelijk te manipuleren. Zo blijft de ladder ook gemakkelijk te gebruiken wanneer een trailer of andere wagen achter de wagen geparkeerd staat.

nadelen

- bij toevoegen van een geïntegreerde ladder wordt de totale hoogte van het imperiaal met ± 6cm verhoogt
- niet ideaal wanneer u zeer frequent de ladder nodig heeft

mobietec ladders zijn van de hoogste kwaliteit

LICHT EN STEVIG

Onze ladders zijn gemaakt van geanodiseerde aluminium profielen. Dit maakt onze ladders laag in gewicht en zeer stevig. De stevigheid maakt het heel gemakkelijk om onze ladders te gebruiken. Het lage gewicht van de ladder zorgt dan weer voor een verminderd benzineverbruik. Daarbovenop zijn onze ladders ook snel te monteren of te verwijderen.

VEILIG

Door een breed contactoppervlak ligt de ladder goed in de hand, wat ook nog eens veiliger is en aanvoelt. Daarnaast zijn de gebruiksaanwijzingen zichtbaar tijdens het gebruik van de ladder.

BESCHERMD TEGEN ALLE WEERSOMSTANDIGHEDEN

Onze aluminium profielen zijn geanodiseerd. Tijdens het anodisatieproces krijgt aluminium een gecontroleerde oxidatielaag. Simpel gezegd: er ontstaat een harde, slijtvaste laag dat het onderliggend aluminium beschermd. Dit beschermt onze ladders tegen agressieve invloeden zoals UV, zeelucht, sneeuw, regen, ... maar ook tegen wrijving, slijtage en roest. Daarnaast hebben al onze ladders een lage onderhoudsbehoefte. Best te onderhouden met PH-neutrale reinigingsmiddelen.

ZEER LANGE LEVENSDUUR

mobietec ladders voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Onze producten zijn vervaardigd met de beste materialen, dus u kunt er altijd op vertrouwen. Door hun afwerking en duurzame materialen gaan ze een autoleven lang mee bij een goed en normaal gebruik. Bij mobietec koop je 100% Belgisch, 100% duurzaam en 100% betrouwbaar.

geintegreerde-ladder.jpg
mobietec-ladder.jpg
ladder-op-scharnieren.jpg
ladder-op-achterdeur.jpg

ladders in zwart of naturel aluminium

Onze ladders zijn verkrijgbaar in naturel geanodiseerd aluminium en zwart geanodiseerd aluminium. Beide kleuren hebben dezelfde kwaliteit. Uw keuze is puur esthetisch.

meer informatie nodig?

Heeft u nog twijfels over welke ladder u moet kiezen? Neem gerust contact met ons op of met een van onze mobietec verdelers via de dealer locator.