Glasdragers | Mobietec
glasrastelen
mobietec externe glasdrager
mobietec interne glasdrager

interne of externe glasdragers

voor veilig en gemakkelijk transport van glas, plaatwerk, ramen en kozijnen

Bij mobietec produceren we zowel interne als externe glasdragers, ook glasrastelen genoemd. Beiden zijn geschikt voor het veilig vervoeren van glas, plaatwerk of ramen.

laag in gewicht, hoog in draagkracht

Onze glasdragers worden vervaardigd uit geanodiseerd aluminium in combinatie met RVS. Dit zorgt voor een lange levensduur, alsook een laag gewicht met toch een hoog draagvermogen. Bovendien is de glasdrager bestand tegen alle weersomstandigheden en blijft deze er zijn hele levenscyclus goed uitzien.

maatwerk is mogelijk

De glasrestelen kunnen op verschillende manieren gemonteerd worden. Hetzij door de zijkant, hetzij zonder boren, waardoor het gemakkelijk en snel gemonteerd en gedemonteerd kan worden.

Glasdragers worden voor elke type voertuig standaard gemaakt, maar heel vaak zijn er specifieke noden die maatwerk vereisen. Dit vorm voor ons geen enkel probleem. Verschillende opties, zoals bijvoorbeeld een ingebouwde ladder, extra horizontale of verticale steunen, etc. kunnen op vraag worden toegevoegd.

externe glasrestelen

Met een extern glasresteel bespaart u de interne ruimte van uw bestelwagen en vermijd u het gebruik van een aanhangwagen. De ideale oplossing wanneer er naast glaswerk ook ander materiaal mee moet.

interne glasrestelen

Ten opzichte van een externe glasdrager heeft een interne glasdrager het extra voordeel dat het diefstal van de kostbare lading helpt voorkomen en jouw materiaal tegen de weersomstandigheden beschermt.

Het glasrek kan links, rechts of aan beide zijden worden gemonteerd. Standaard worden 2 klemstokken voorzien om de lading op zijn plaats te houden. De rubberen inleg, getest op wrijvingsweerstand (getest met belasting 1,8G), absorbeert schokken tijdens het transport en laat uiteraard geen sporen na op de lading. De steunen (accessoires) zijn inklapbaar, zodat er meer vloerruimte vrijkomt wanneer het glasrek niet wordt gebruikt. Bovendien zijn alle versies verkrijgbaar met of zonder fixatiestangen om het glas op zijn plaats te houden.

De glasdragers, ook glasrestelen genoemd, worden gebouwd en getest volgens verschillende Europese EN normen.

accessoires voor glasrestelen

Glasrastelen kunnen ook voorzien worden van accessoires die het gebruiksgemak en de veiligheid van de lading vergroten. 

Er kunnen extra horizontale profielen toegevoegd om een ladder in te bouwen. Deze horizontale profielen plaatsen we tussen twee verticale profielen. Ook extra klemstokken, om de lading nog beter te zekeren of een “wielplaat”, als bescherming tegen bijvoorbeeld steenslag tijdens het transport, zijn mogelijke opties. In de verticale en horizontale profielen kunnen RVS sjorogen ingezet worden om met touwen de lading extra vast te zetten. 

Vaak wordt een glasrasteel gemonteerd voor een wielkast. Onze glasrastelen zijn standaard kantelbaar, zodat het wiel makkelijk bereikbaar is. Zo wordt een lekke band vervangen geen gedoe. Toch kan het voorvallen dat deze manier van herstelling of vervanging van een band niet gewenst is. In dat geval bieden we een oplossing door te werken met een uitneembaar stuk ter hoogte van het achterwiel.