Glasdrager | Bestel op Maat | Professioneel transport van Glas
glasdrager.jpg
externe-glasdrager.png
interne-glasdrager.png

professionele glasdragers voor bestelwagens

Het is cruciaal dat glaswerk, ramen en plaatwerk veilig en efficiënt worden vervoerd. Daarom zijn de glasdragers van mobietec gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals geanodiseerd aluminium en roestvrij staal. Zo kunt u rekenen op lichte, duurzame en corrosiebestendige dragers. Daarnaast worden onze glasdragers geoptimaliseerd aan het type bestelwagen dat u gebruikt, alsook aan afmetingen van specifieke ladingen.

In ons aanbod vindt u interne en externe glasdragers. Met deze laatste bespaart u plaats in uw bestelwagen terwijl erop vertrouwd kan worden dat het materiaal veilig geleverd wordt op zijn bestemming.

laag in gewicht, maar hoog in draagkracht

Onze glasdragers worden vervaardigd uit geanodiseerd aluminium in combinatie met RVS. Deze combinatie is zeer sterk en laag in gewicht. Tegelijk geniet u ook van een zeer lange levensduur.

bestand tegen alle weersomstandigheden

Geanodiseerd aluminium is bestand tegen alle weersomstandigheden en roest niet. Zo blijft uw glasdrager er zijn hele levenscyclus goed uitzien.

op maat van uw bestelwagen

Wij maken glasrastelen op maat van ieder type bestelwagen. Heel vaak zijn er specifieke noden die maatwerk vereisen. Ook dat vormt voor ons geen enkel probleem. Verschillende opties, zoals bijvoorbeeld een ingebouwde ladder, extra horizontale of verticale steunen, etc. kunnen op aanvraag snel worden toegevoegd.

getest en gekeurd

mobietec glasdragers worden gebouwd en getest volgens verschillende Europese EN normen.

een interne of externe glasdrager

externe glasrestelen

Met een extern glasrasteel bespaart u de interne ruimte van uw bestelwagen en vermijd u het gebruik van een aanhangwagen. De ideale oplossing wanneer er naast glaswerk ook ander materiaal mee moet.

interne glasrestelen

Ten opzichte van een externe glasdrager heeft een interne glasdrager het extra voordeel dat het de diefstal van kostbare lading helpt voorkomen en uw materiaal tegen de weersomstandigheden beschermt.

glasdrager.jpg
glasdrager-intern.jpg

Standaard worden 2 klemstokken voorzien om de lading op zijn plaats te houden. De rubberen inleg, getest op wrijvingsweerstand (getest met belasting 1,8G), absorbeert schokken tijdens het transport en laat uiteraard geen sporen na op de lading. De steunen (accessoires) zijn inklapbaar, zodat er meer vloerruimte vrijkomt wanneer het glasrek niet wordt gebruikt. Bovendien zijn alle versies verkrijgbaar met of zonder fixatiestangen om het glas op zijn plaats te houden.

montagemogelijkheden

De glasrastelen kunnen op verschillende manieren gemonteerd worden. Hetzij door de zijkant, hetzij zonder boren, waardoor het gemakkelijk en snel gemonteerd en gedemonteerd kan worden.

Interne glasdragers kunnen binnenin links, rechts of aan beide zijden worden gemonteerd. 

accessoires voor glasrastelen

stopbord.jpg
wielplaten.png

Glasrastelen kunnen ook voorzien worden van accessoires die het gebruiksgemak en de veiligheid van de lading vergroten. 

Er kunnen extra horizontale profielen toegevoegd om een ladder in te bouwen. Deze horizontale profielen plaatsen we tussen twee verticale profielen. Ook extra klemstokken, om de lading nog beter te zekeren of een “wielplaat”, als bescherming tegen bijvoorbeeld steenslag tijdens het transport, zijn mogelijke opties. In de verticale en horizontale profielen kunnen RVS sjorogen ingezet worden om met touwen de lading extra vast te zetten. 

Vaak wordt een glasrasteel gemonteerd voor een wielkast. Onze glasrastelen zijn standaard kantelbaar, zodat het wiel makkelijk bereikbaar is. Zo wordt een lekke band vervangen geen gedoe. Toch kan het voorvallen dat deze manier van herstelling of vervanging van een band niet gewenst is. In dat geval bieden we een oplossing door te werken met een uitneembaar stuk ter hoogte van het achterwiel.