Lastendragers
mobietec lastendragers
mobietec lastendrager zonder rubber

mobietec lastendrager zonder rubber

mobietec lastendrager met rubber

mobietec lastendrager met rubber

LASTENDRAGERS

Net zoals imperialen zijn lastendragers ideaal voor het vervoer van materiaal dat niet past in bestelwagens. Of simpelweg om de laadcapaciteit van de bestelwagen te vergroten.

waarom lastendragers in plaats van een imperiaal?

snelle, budgetvriendelijke oplossing

mobietec lastendragers zijn een pak goedkoper dan imperialen. Wel kunnen ze u hetzelfde voordeel bieden indien u slechts sporadisch en beperkte hoeveelheden materiaal via het dak van uw bestelwagen moet vervoeren.

voor occassioneel gebruik

Lastendragers zijn ideaal voor het transport van slechts 1 of 2 stukken materiaal, bijvoorbeeld 1 ladder. Zodra u grotere hoeveelheden materiaal via het dak van uw wagen wilt vervoeren, is het beter om over te schakelen naar een imperiaal.

 

voordelen van lastendragers

licht en stevig

Door het gebruik van geanodiseerde aluminium profielen, zijn onze lastendragers tegelijk laag in gewicht en zeer stevig. Dit maakt het hanteren ervan heel gemakkelijk. Daarbovenop zijn onze lastendragers snel te monteren of te verwijderen.

beschermd tegen alle weersomstandigheden

Onze aluminium profielen werden geanodiseerd, maar wat betekent dat nu juist? Tijdens het anodisatieproces krijgt aluminium een gecontroleerde oxidatielaag. Simpel gezegd: er ontstaat een harde, slijtvaste laag dat het onderliggend aluminium beschermd. Daarmee zijn onze lastendragers beschermd tegen agressieve invloeden zoals UV, zeelucht, sneeuw, regen, ... maar ook tegen wrijving, slijtage en roest.

Daarnaast hebben onze lastendragers een lage onderhoudsbehoefte. Het best te onderhouden met PH-neutrale reinigingsmiddelen.

zeer lange levensduur

mobietec lastendragers voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Door hun afwerking en duurzame materialen gaan ze bij een goed en normaal gebruik een autoleven lang mee. Bij mobietec koopt u 100% Belgisch, 100% duurzaam en 100% betrouwbaar.

 

verschillende soorten lastendragers

met of zonder rubber

Bij mobietec heeft u de keuze tussen lastendragers met of zonder rubber. U kunt ze verkrijgen met rubber aan een kleine meerprijs, maar voor twee grote voordelen. Enerzijds geluidsonderdrukking en anderzijds bescherming van uw materiaal. Zo heeft rubber een betere grip op uw materiaal, waardoor het minder gaat schuiven.  

naturel of zwart geanodiseerd

Onze lastendragers zijn verkrijgbaar in naturel geanodiseerd aluminium en zwart geanodiseerd aluminium.

lastendrager.png
lastendrager-zwart.png
lastendrager-steunen.png
lastendrager-steunen-zwart.png

in combinatie met uw andere voertuiguitrusting

Op grotere wagens worden lastendragers meestal genomen in combinatie met een glasdrager. 

Een glasdrager kan namelijk op verschillende manieren gemonteerd worden op een bestelwagen. Lees meer hierover op deze pagina. Montage in combinatie met lastendragers zijn de perfecte keuze voor wanneer er niet persé een dakdrager nodig is, maar u ook niet door de carrosserie heen wilt boren. Lastendragers zijn dan een veilige, sterke en budgetvriendelijke optie, die ook weer extra laadcapaciteit bieden.